Росія раніше влаштувала "голосування" на окупованому Донбасі / Facebook Денис Казанський

Росія у разі включення окупованих районів Донбас до свого складу позбудеться інструменту тиску на Україну - тому вона ніколи цього не зробить.

Таку думку висловив журналіст, представник України в ТКГ Сергій Гармаш в інтерв'ю YouTube-каналу Politeka Online, пише "Остров".

"Ніколи не включить. Однозначно. Росії це невигідно, тому що тоді Росія втрачає Донбас як інструмент ослаблення України. Донбас потрібен Росії ні як територія, ні як люди, хоча трудові ресурси звідти активно викачуються, їй потрібен сам конфлікт, тому що він послаблює Україну. Росія і далі буде використовувати Донбас, наскільки їй дозволять Україна і міжнародне співтовариство", - переконаний Гармаш.

Відео дня

При цьому він допустив визнання Росією "незалежності" окупованих частин Донбасу - як це було зроблено раніше щодо Абхазії та Південної Осетії. Такий варіант, за словами журналіста, означатиме консервацію конфлікту.

Читайте такожЖителям Донбасу видали паспорти РФ просто перед голосуванням до Держдуми - ЗМІ

"Це, звичайно, серйозно ускладнить вирішення питання військовим шляхом, якщо не працюватимуть дипломатичні шляхи", - прогнозує Гармаш.

Він також допустив створення "союзної держави" з включенням до його складу невизнаних утворень на пострадянському просторі. За словами журналіста, це стане можливим у разі активного поглинання Росією Білорусі.

Як повідомляв УНІАН, раніше російський політолог пояснив, чому РФ може напасти на Україну найближчим часом.

До цього в партії Путіна відмовилися визнавати окупований Донбас частиною Росії.