Дата і подробиці нового обміну поки невідомі / фото ОП

У питанні обміну полоненими на Донбасі зроблено перший крок для його розблокування, але чіткої домовленості про його проведення поки немає.

Про це заявила член української делегації на переговорах ТКГ Тетяна Іванова в ефірі каналу "Україна 24".

"Шанс [повернути полонених] є завжди, тим більше, що я бачу перші ластівки розблокування процесу обміну. Це перший крок - обмін списками. Дуже довго ми не могли наблизитися до цього кроку, оскільки представники ОРДЛО в ТКГ кожен раз, коли доходила розмова до обміну списками, посилалися на так звану процесуальну очистку. Нарешті цей крок здійснено, і для мене це перша ластівка для розблокування процесу", - сказала Іванова.

Відео дня

Читайте такожЗбирав інформацію про військових: СБУ затримала бойовика "ДНР" (фото)

За її словами, в Україні зараз триває процесуальне очищення можливих учасників обміну. При цьому вона уточнила, що всі звинувачення з усіх не зняті, останнє рішення приймає президент своїм указом про помилування.

На питання, про яку кількість людей йде мова, Іванова заявила, що не може назвати його. "Я знаю також зі слів спікера ТКГ, що мова йде від 90 до 100 осіб. Загальна кількість [полонених] 260-270 осіб, проте в цій цифрі є люди, щодо яких не встановлено їх місцезнаходження", - пояснила учасниця переговорів.

Вас також можуть зацікавити інші новини: