Зведення про ситуацію на Донбасі / Oleksandr Makhov

Протягом минулої доби, 17 квітня, бойовики РФ на Донбасі 17 разів порушили режим тиші. Внаслідок ворожих обстрілів один боєць ЗСУ отримав осколкове поранення і перебуває у стані середньої важкості. 

Читайте такожСтягування російських військ: експерт розповів, яких дій України боїться Кремль

Про це повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС. Зокрема, неподалік селища  Новомихайлівка противник відкривав вогонь у бік українських позицій із протитанкової гармати МТ-12.

Відео дня

Біля населених пунктів Майорськ, Новгородське, Зайцеве, Південне, Шуми  та Луганське ворог здійснив обстріли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та  стрілецької зброї.

У передмісті населених пунктів Піски, Широкине, Авдіївка та Водяне ворог вів обстріли з підствольних, автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів  та стрілецької зброї.

Станом на 7 годину ранку, 18 квітня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Так, поблизу Авдіївки окупанти відкривали вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 

Українські підрозділи дотримуються режиму припинення вогню.

Вас також можуть зацікавити новини