Поки жодного пострілу з Javelin на фронті не відбулося / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що військовим Збройних сил України ще жодного разу не доводилось застосовувати протитанковий комплекс третього покоління Javelin на лінії фронту на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час зустрічі з громадою Золотоноші та Золотоніського району.

«Нам казали, що неможливо отримати Javelin і смертельну зброю, якою ми маємо озброїти наші збройні сили. Чому такий важливий був Javelin? Бо це дуже сучасна протитанкова зброя. Вистрелив і забув, ракета сама знаходить російський танк і знищує його. Поки що жодного пострілу з Javelin на фронті не відбулось», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко розповів про ефект від Javelin на Донбасі

За словами президента, як тільки росіяни дізналися, що в українців є Javelin, російські танкісти відмовляються виїжджати на лінію зіткнення на танках, і вони просто припинили танкові обстріли. «Уже рік по нам не стріляють з танків, бо відмовляються», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, зокрема протитанкових ракетних комплексів Javelin. 2 березня 2018 року Держдепартамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн доларів.

17 лютого 2018 року Порошенко заявив, що Україна в рамках військово-технічної співпраці з США отримає не тільки Javelin. 30 квітня президент повідомив, що Javelin доставили в Україну. 22 травня в Україні провели випробування протитанкового комплексу третього покоління Javelin.