Відеоролик, в якому вчені представили підсумки "Доктрини спільних ядерних операцій", показує вигаданий конфлікт сил НАТО і Росії.

Згідно зі сценарієм, російська армія завдає ядерного удару по прикордонних районах Німеччини та Польщі, передає Naked Science.

Читайте такожЕксперт знайшов на фото найсекретніший атомний підводний човен РФ

У відповідь США застосовує ядерну зброю по Калінінградській області. За розрахунками вчених, уже до цього моменту загине щонайменше 2,6 мільйона осіб.

Однак обидві сторони вже переступили межу і розв'язали собі руки в застосуванні ядерної зброї. Удар 300 боєголовок паралізує сили НАТО, у відповідь по території РФ відправляються 180 боєголовок. Згідно з моделлю, смертність досягає вже 34,1 мільйонів, і ще 57,4 мільйонів людей загине від важких уражень і ран.

Автори роботи наголошують, що «обмеженою» ядерна війна не буває, а тому слід посилити контроль за смертельним озброєнням.

Раніше розвідка США встановила, що Росія проводила випробування крилатої ракети «Буревісник» з ядерною енергоустановкою як мінімум п'ять разів, всі пуски завершилися аваріями.