Перевірка армії почалася на тлі протестів у Росії / фото REUTERS

У Білорусі в понеділок, 25 січня, почалася раптова комплексна перевірка бойової та мобілізаційної готовності армії.

Про це повідомляється на сайті міністерства оборони Білорусі.

«Дії військ пройдуть практично на всіх полігонах Збройних сил і окремих ділянках місцевості. Враховуючи специфіку виконуваних завдань, військам належить діяти в різних умовах - долати водні перешкоди, відпрацьовувати навчально-бойові завдання вдень і вночі, як в лісових масивах, так і в населених пунктах», - пояснили у військовому відомстві.

Відео дня

Читайте такожНе тільки в Росії: білоруси вийшли на мітинги по всій країні, затримано близько сотні людей (відео)

Пильну увагу обіцяють приділити стану техніки та озброєння.

"Завершити дану перевірку планується проведенням контрольних занять і тактичних навчань з бойовою стрільбою різного рівня», - зазначили в міноборони Білорусі.

Ситуація в Білорусі: вибори і протести

  • 9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, зокрема, з Польщі, Литви, України та США.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і ввели санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.