Стратегія військової безпеки України враховує ризики військової загрози з боку Росії / фото president.gov.ua

Кабінет міністрів схвалив проект указу президента про рішення Ради національної безпеки і оборони про Стратегію військової безпеки України.

Читайте такожГолова ОБСЄ вперше побувала на Донбасі й пояснила, чому війна не буде заморожена

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення прийнято на засіданні уряду. Рішення прийнято без обговорення.

Відео дня

Прес-служба Міністерства оборони при цьому повідомила, що стратегія покликана замінити військову доктрину і визначає цілі, пріоритети та шляхи реалізації державної політики у сферах національної безпеки і оборони в частині, що стосується забезпечення військової безпеки нашої держави.

Стратегія військової безпеки передбачає закріплення концепції всеосяжної оборони та залучення для її реалізації не тільки Збройних сил України, а й усіх складових сектору безпеки і оборони та громадянського суспільства. Новий документ також враховує ризики військової загрози з боку Росії і дисбаланс військових потенціалів України і Російської Федерації.

За словами міністра оборони України Андрія Тарана, комплексна оборона України передбачає застосування всіх форм і способів збройної боротьби з агресором. У тому числі, асиметричних та інших дій для оборони держави при дотриманні принципів і норм міжнародного права.

У разі схвального рішення РНБО, Стратегія військової безпеки буде введена в дію указом президента.

У Міноборони підкреслили, що стратегія військової безпеки України є основою для розробки стратегічного оборонного бюлетеня України, програмних документів з питань оборони і розвитку сил оборони, розвитку озброєння і військової техніки, а також плану оборони України і планів застосування сил оборони.

Міністерство оборони протягом трьох місяців після схвалення Стратегії військової безпеки має представити проект нового Стратегічного оборонного бюлетеня для розгляду та затвердження керівництву держави.

Новини по темі