Початок продажу книжки Джеймса Комі запланований на 17 квітня / фото The New York Times

Колишній директор ФБР Джеймс Комі в новій книзі звинувачує президента США Дональда Трампа в тому, що він «неетичний», неправдивий, і порівнює його з «босом мафії», який вимагає абсолютної лояльності від підлеглих.

Про це 12 квітня повідомили американські засоби інформації, які отримали сигнальні примірники книжки, передає Радіо Свобода.

Читайте такожТрамп ще не прийняв рішення по Сирії, він обговорить ситуацію з Макроном і Мей - Білий дім

Відео дня

«Йому байдужа істина, йому байдужі демократичні інститути. Весь стиль його керівництва персоналізований. Він егоманьяк, який вимагає від оточення беззастережної особистої відданості», – пише Комі про Трампа.

«Йому всі підтакують. І клянуться у вірності. В уявленні таких людей світ поділений на своїх і чужих. Організація ставиться вище моральних норм і вище істини. Відданість, служіння їй виправдовує будь-яку брехню в питаннях великих і малих. У спілкуванні з представниками органів прокуратури Трамп бреше і веде себе вкрай зарозуміло», – зазначає колишній директор ФБР.

Комі був звільнений з посади в травні 2017 року. Пізніше, на слуханнях у Сенаті Комі висловив переконання, що Трамп звільнив його через розслідування Федеральним бюро розслідувань зв’язків американських офіційних осіб з високопосадовцями Росії.

Початок продажу книжки Джеймса Комі запланований на 17 квітня.