REUTERS

У Держдуму Росії надходять звернення громадян про різке підвищення роздрібних цін на соціально значущі продовольчі товари, в тому числі на борошно пшеничне, макаронні вироби, рисову і гречану крупи, йдеться в листі заступника голови комітету Держдуми з аграрних питань Надії Школкіної, який вона надіслала голові Федеральної антимонопольної служби, повідомляє російське агентство ТАСС.

Читайте такожЛавров заявив, що Захід хоче викликати громадські протести та "змінити режим" у Росії

Школкіна послалася на інформацію Мінсільгоспу РФ, відповідно до якої за станом на 20 листопада 2014 року врожай пшениці (м'яких і твердих сортів) склав 62,2 млн тонн, що на 14,5% більше, ніж у 2013 році, рису - 1,1 млн тонн, що на 10% більше, ніж у минулому році, гречки - 744,7 тис. тонн, що на 27,4% більше, ніж у 2013 році.

Відео дня

У зв'язку з цим парламентар просить "провести перевірку ціноутворення на всіх етапах обігу вищеназваної продовольчої продукції та у разі необхідності прийняти оперативні заходи з припинення зловживань, а також спекулятивного зростання цін з боку виробників, переробників і торгових мереж при реалізації продовольчої продукції".