Корабль Мистраль / info-prom.com.ua

Обладнання, викрадене з "Містраля", не містять секретних відомостей.

Це підтвердив кор. ТАСС у п'ятницю офіційний представник суднобудівної корпорації-розробника DCNS Емманюель Годез.

"Мова йде про вертольотоносці "Севастополь". З нього дійсно, як повідомляють зараз ЗМІ, було викрадено електронне обладнання. Можу підтвердити, що воно не містило яких-небудь секретних даних, або відомостей службового характеру", - сказав представник корпорації. Він відмовився повідомити, яке саме обладнання було вкрадено.

Відео дня

Офіційний представник компанії STX, виступає при будівництві "Містраля" підрядником DCNS, Дельфін Гледель також підтвердила, що обладнання було викрадено з вертольотоносця "Севастополь". Саме STX веде всі роботи на верфях.

Читайте такожФранцузи розмістили оголошення про продаж "Містралів" у мережі: шампанське - в подарунок

"Можу підтвердити, що факт розкрадання дійсно мав місце, однак у вкраденому електронному обладнанні не містилося секретних даних", - сказала Гледель.

У свою чергу прокуратура міста Сен-Назера підтвердила, що викрадене обладнання не призначене для кодування військового зв'язку. Представник судових органів також зазначила, що дана комп'ютерна програма придатна до використання лише на кораблі, для якого вона і була створена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з "Містраля", який Франція повинна була передати РФ, було вкрадено високотехнологічне обладнання.