Rubem Porto Jr / flickr.com

У морській воді біля узбережжя Ріо-де-Жанейро, де будуть проходити змагання під час Олімпіади-2016, виявлені супербактерії - мікроорганізми, стійкі до лікарських препаратів. В затоці Гуанабара біля пляжу Фламенго в 2016 році будуть проходити олімпійські регати і змагання з віндсерфінгу, повідомляє BBC.

Супербактерії, або, як їх ще називають, сверхінфекти, можуть бути знайдені в медичних відходах [від 15% до 20% відходів медичних установ припадає на так звані інфекційні та патологічні відходи]. Подібні бактерії здатні виробляти ензим, що робить їх стійкими до дії антибіотиків.

Відео дня

Майже 70% усіх стічних вод Ріо-де-Жанейро, міста з 10-мільйонним населенням, необробленими спускаються в затоку Гуанабара.

Читайте такожМедалі для Олімпіади-2016 виготовлять зі старих електроприладів

Супербактерії були виявлені в пробах, взятих з декількох місць вздовж гирла річки Кіріока, яка живить водою кілька районів Ріо.

Одним з таких місць стало впадіння Кіріоки в затоку, біля пляжу Фламенго. Влада вже попередила, що користуватися пляжем слід з особливою обережністю, тим більше що через забруднення Фламенго вже неодноразово закривали для відпочиваючих. Проте багато жителів Ріо воліють ігнорувати офіційні попередження.

Супербактерії викликають захворювання травної, сечостатевої та дихальної систем.

Читайте такожЗасуджений за вбивство подруги легкоатлет Пісторіус може виступити на Олімпіаді в Ріо

В Олімпійській заявці влада Ріо-де-Жанейро обіцяла зменшити забруднення затоки Гуанабара на 80%. Проте в червні цього року мер Ріо Едуардо Сільва Паес визнав, що цього не станеться.

"Мені дуже шкода, але ми не змогли повністю очистити затоку Гуанабара до ігор", - заявив він на прес-конференції.

Влада каже, що розуміє занепокоєння спортсменів, але стверджує, що забруднення води не представлятиме занадто великої небезпеки під час проведення Олімпіади, яка має пройти в серпні 2016 року.