REUTERS

У Міністерстві закордонних справ РФ засмучені через те, що Євросоюз та США застосовують санкції у XXI столітті.

Про це повідомляється в коментарі офіційному сайті російського відомства.

Читайте такожПід санкції США потрапили улюблений байкер Путіна, представники анексованого Криму та бойовики (повний список)

Відео дня

При цьому, у МЗС РФ чомусь впевнені, що дані санкції нібито доводять одностайність кримчан у їх бажанні бути окупованими Росією.

"Введення США та Євросоюзом нових односторонніх санкцій проти Республіки Крим і Севастополя є прямим свідченням визнання Заходом того, що рішення кримчан про возз'єднання з Росією було одностайним і добровільним", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, з сьогоднішнього дня, 20 грудня, проти Росії і анексованого Криму набули чинності нові санкції Заходу, які стосуються інвестицій, туризму, технологій, а також представників нелегітимної "влади" окупованого Криму та кількох депутатів Держдуми.

Читайте такожКанада обмежила експорт до РФ технологій з дослідження нафти та сланців в Арктиці

Довідка УНІАН. З 27 лютого 2014 року озброєні люди без розпізнавальних знаків блокували і захоплювали військові, прикордонні та державні об'єкти в Криму.

16 березня нелегітимна влада Криму провела так званий «референдум» і заявила, що майже 100% тих, хто взяв у ньому участь, проголосували за приєднання української Автономної Республіки Крим до Росії.

18 березня в Кремлі президент РФ Володимир Путін і представники нелегітимної влади Криму підписали договір між Росією і так званою «Республікою Крим» про прийняття до РФ «Республіки Крим» і утворення у складі РФ нових суб'єктів.

Читайте такожОбама перед Різдвяними канікулами схвалив додаткові санкції проти Криму

Практично всі країни світу не визнали територіального поділу України, засудивши дії Кремля.

18 грудня Рада ЄС ухвалила рішення про запровадження нових санкцій проти Криму і Севастополя, які діятимуть з 20 грудня і стосуються інвестицій, туризму і технологій.