rusbase.vc

Про це заявив голова литовської Комісії з телебачення і радіомовлення (КТРМ) Едмундас Вайтекунас.

«Тимчасове зупинення отельних програм тривала три місяці. Тепер буде зупинення всього каналу, оскільки є повторні порушення, це, я вважаю, має бути на довший термін. Висловлю свою особисту думку - на два роки, можливо, і довший термін. Я думаю, що до року», - сказав голова комісії, передає Delfi.

Цього тижня КТРМ продовжить розгляд питання про повне зупинення трансляцій двох телеканалів, а також обмеження показу частини програм телеканалу Ren TV Baltic (Lietuva), який порушив закон. У комісії виникли підозри в тому, що поширювана в цих програмах інформація розпалювала ворожнечу, не дотримувались принципи журналістської етики, оскільки інформація надавалася тенденційно, бездоказово, глядача намагалися налаштувати в певному ключі, можливо для розпалювання війни чи розбрату.

Відео дня

Читайте такожУ Молдові оштрафували телеканали, які транслювали кремлівську брехню про Україну

Рішення про терміни комісія ухвалить після того, як буде реалізовано всі чотири умови: встановлено повторне порушення, буде представлено висновок інспектора із журналістської етики, пройдуть обов`язкові переговори з самими трансляторами, про порушення буде інформовано Єврокомісію.

Голова литовської комісії відзначив, що обов`язкові переговори з транслятором, швидше за все, пройдуть у письмовій формі.

«Нашою вимогою буде визнати, що поширювана інформація була тенденційною, такою, що розпалює ворожнечу і таке інше, як встановлено у висновках - щоб це спростування було обнародуване. Якщо переговорів не буде, тоді ми ухвалимо рішення, і все», - сказав Вайтекунас.