REUTERS

Міністри оборони країн НАТО в лютому проведуть зустріч, в ході якої будуть обговорюватися потенційні ядерні загрози з боку Росії.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на газету Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung(FAS).

У нараді групи ядерного планування альянсу візьмуть участь глави військових відомств країн-членів НАТО за винятком Франції.

Відео дня

За інформацією видання, головною темою зустрічі стануть часті польоти російських стратегічних бомбардувальників поблизу повітряного простору країн Північної та Східної Європи.

Читайте такожРосія почала завозити до Криму ракети, здатні нести ядерні боєголовки - Джемілєв

«Враховуючи стурбованість лідерів цих держав, у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі в минулі тижні було підготовлено доповідь з аналізом загроз. В ході обговорення документа належить з'ясувати, які наслідки ці загрози будуть мати для ядерної стратегії альянсу. З Францією, яка не входить до групи ядерного планування, пізніше буде проведено окремі консультації», - зазначає видання.

Як повідомили в НАТО у відповідь на запит FAS, в рамках патрулювання повітряного простору країн Балтії в 2014 році для ідентифікації російських бомбардувальників винищувачі альянсу здійснили понад 150 вильотів - у чотири рази більше, ніж у попередньому році.