REUTERS

У попередній звіт про причини катастрофи літака AirAsia Indonesia не увійдуть дані, отримані з бортових самописців, заявив у вівторок експерт Національного комітету з безпеки на транспорті, передає РИА Новости.

За даними агентства Рейтер, документ має бути представлений до Міжнародної організації цивільної авіації цього тижня. Як заявив в інтерв'ю агентству один з експертів, до звіта увійде "інформація про літака, кількість пасажирів на борту та інша подібна інформація".

Читайте такожІндонезія згортає пошуки уламків літака AirAsia

Відео дня

Як повідомлялося раніше, влада Індонезії вирішила не публікувати попередній звіт про причини катастрофи літака AirAsia. Відповідно до встановленої процедури, попередній звіт повинен бути представлений у Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО) не пізніше, ніж через 30 днів з дня катастрофи. Також спочатку планувалося, що одночасно з цим - 28 січня - будуть оприлюднені перші результати розслідування. Що саме змусило владу зберегти цю інформацію в закритому доступі, невідомо.

Лайнер вилетів з індонезійського міста Сурабая до Сінгапура рано вранці 28 грудня і менш ніж через годину польоту зник з екранів радарів, не подавши заздалегідь сигналів лиха. На борту були 162 людини (у переважній більшості - громадяни Індонезії), всі вони загинули. Влада Індонезії повідомляла про виявлення в морі біля берегів Борнео уламків літака та тіл загиблих.