Трамп хоче змусити Конгрес працювати в своїх інтересах / фото flickr.com/Matt Johnson

Президент США Дональд Трамп заявив, що на даний час не планує скористатися своїм "абсолютним правом" та ініціювати введення режиму надзвичайної ситуації у країні, сповістивши про своє рішення у п'ятницю, 11 січня.

Читайте такожЗМІ порахували, скільки вже коштував "шатдаун" для США

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на прес-службу Білого дому.

Відео дня

Трамп зазначив, що досі розраховує на прийняття Конгресом фінансування, необхідного для будівництва загороджувальної стіни на кордоні з Мексикою.

"Я не збираюся робити це так швидко. Ми хочемо, щоб Конгрес зробив свою роботу", – заявив президент США.

9 січня президент США Дональд Трамп достроково перервав черговий раунд переговорів з лідерами Демократичної партії в Конгресі, які стосувалися припинення часткового "шатдауна" держустанов та фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

21 грудня 2018 року більшість федеральних установ США припинили роботу, в країні наступив так званий "шатдаун". Сенат, республіканська більшість якого підтримує президента Трампа, не затвердив переданий з Палати представників бюджет, в якому не було коштів на фінансування стіни на кордоні з Мексикою.

3 січня, Палата представників 116-го скликання схвалила законопроекти про фінансування низки федеральних установ, робота яких була призупинена у зв'язку з відсутністю бюджету. Демократична більшість Палати представників погодилася піти на поступки і виділити на будівництво "стіни Трампа" 1,3 мільярда доларів.

За даними ЗМІ, Дональд Трамп повідомив про готовність введення в країні загальнонаціонального режиму надзвичайного стану. На його думку, це дозволить швидко спорудити стіну, одночасно минаючи опір з боку Конгресу. Її зведення він пояснює інтересами національної безпеки: боротьбою з нелегальними мігрантами, злочинністю та наркоторгівлею.