Ілюстрація / REUTERS

Попередньо, опозиційна Партія реформ Естонії наразі є лідером парламентських виборів – вона має майже 10% переваги над лівоцентристською провладною партією прем’єр-міністра Юрі Ратаса "Центр".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з результатами з понад 80% виборчих дільниць, оприлюдненими на офіційному сайті виборів, правоцентристська прозахідна Партія реформ здобула 30,3% голосів, проросійська партія "Центр" – 20,9%. Націоналістична праворадикальна Естонська консервативна народна партія з 17,5% голосів посідає третє місце.

Відео дня

Дві партії з нині правлячої коаліції – Соціал-демократична і партія "Ісамаа" – отримали 10,2% і 11,7% голосів відповідно.

Читайте такожНа парламентських виборах у Молдові перемогла проросійська Партія соціалістів

Як зазначається, партія "Центр" має прихильників серед етнічних росіян, які складають близько 25% населення.

Близько 26% з мільйону естонських виборців віддали свій голос онлайн до 27 лютого, коли був останній термін електронного голосування. Їхні голоси були пораховані першими і внесені до загальних результатів виборчих дільниць.

3 березня в Естонії відбулися парламентські вибори. До парламенту Естонії обирають 101 депутата. На виборах змагаються 10 політичних партій і 15 незалежних кандидатів.