Палата громад британського парламенту не підтримала угоду уряду Мей про вихід країни з ЄС.

Відео дня

Читайте такожВелика Британія і ЄС досягли довгоочікуваного компромісу щодо Brexit

Про це повідомляє видання The Guardian. За угоду, яку повторно внесла до парламенту прем'єр-міністр Тереза Мей, проголосували 242 депутати, проти - 391.

Внесені в угоду зміни стосувалися так званого "запасного механізму" для ірландського кордону і передбачали створення спеціального арбітражу з вирішення питання кордону між Ірландією та Північною Ірландією і підписання нової альтернативної угоди до 2020 року, тобто до кінця перехідного періоду.

Проте британські депутати вважають, що зміни не знімають всіх ризиків того, що Британія може занадто довго залишатися в рамках "запасного механізму", а значить перебувати під юрисдикцією ЄС.

Як повідомляв УНІАН, у січні Палата громад британського парламенту проголосувала проти угоди про Brexit, яку запропонував уряд Мей, проти виступили і однопартійці прем'єра.

Тепер у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відстрочка Brexit після запланованої дати 29 березня.

Британський прем'єр Тереза Мей вважала, що більшість депутатів, які голосували проти її угоди, підтримають її, якщо їй вдасться домовитися з Брюсселем про зміни, які не дозволять Великобританії залишатися прив'язаною до митних правил ЄС на невизначений термін.