Фото УНИАН

Про це свідчить балістична експертиза злочину, пише «Коммерсантъ» з посиланням на інформовані джерела в правоохоронних органах.

Експерти, як зазначає газета, встановили, що в Нємцова стріляли зі спини, при цьому в нього потрапили чотири з шести випущених куль. Одна з них потрапила в серце, це поранення виявилося смертельним.

Відео дня

Гільзи, які залишилися на місці стрілянини, за інформацією «Комерсанта», викликали у слідства питання: злочинець користувався патронами калібру 9 міліметрів, випущеними в різний час різними заводами. Чотири патрони, судячи з маркуванням, що були випущені в 1986 році Юрюзанським механічним заводом в Челябінській області, ще два - в 1992 році Тульським патронним заводом. Як вважають експерти, це свідчить про те, що у злочинця були проблеми з доступом до боєприпасів, які зазвичай поставляється пачками по 50 штук патронів в кожній або ящиками по тисячі штук.

Читайте такожІз квартири Нємцова спецслужби забрали всі докази присутності армії Росії на Донбасі

Убивця міг використовувати пістолет Макарова або газовий пістолет «Іж», перероблений для стрільби бойовими патронами. Від зброї, на думку слідства, кілер, найімовірніше, одразу ж позбувся, викинувши його в річку.

В цілому спосіб вбивства, зброя, боєприпаси та інші обставини, за словами джерел в правоохоронних органах, свідчить про те, що злочин, ймовірно, було скоєно непрофесіоналами, які могли не знати навіть ім'я своєї жертви.