ruslentanews.com


Про це було заявлено під час відео-конференції президента Європейської Ради Дональда Туска з лідерами Франції, Німеччини, Італії, Великобританіі та Сполучених Штатів Америки, яка відбулася у вівторок, повідомляє прес-служба Ради Європи. 

Читайте такожЖорсткі санкції і поставки зброї Україні збільшать шанси на мир - євродепутат

”Щодо України та Росії лідери домовилися підтримувати повну імплементацію Мінських домовленостей, досягнутих у вересні 2014 року та умови, узгоджені для виконання 12 лютого 2015 року. Лідери домовилися, що є тісний зв`язок між санкціями та повною імплементацією Мінських домовленостей. Лідери будуть готові обговорювати подальші санкцїї, якщо Мінські домовленості будуть в подальшому порушуватися та продовжувати підтримувати українські реформи і українську економіку”, - наголошується в заяві. 

Відео дня

Крім того, лідери домовилися підтримувати та посилювати здатність і потужності ОБСЄ моніторити виконання Мінських домовленостей. 

”Президент ЄР використає це обговорення для подальшої підготовки наступної Європейської Ради, яка відбудеться 19-20 березня”, - зазначається в документі.