REUTERS

У Чилі активність вулкана Вільярріка пішла на спад. Про це повідомила у вівторок глава держави Мішель Бачелет, яка облетіла на вертольоті постраждалі райони, передає ТАСС.

Президент заявила, що "вулкан заспокоївся", проте триває постійний моніторинг його активності, а також зберігається максимальний рівень тривоги для населення в радіусі 10 км. Глава держави також зазначила, що уряд надасть допомогу аграріям, які постраждали від стихії.

Після виверження вулкана, яке почалося в минулий понеділок, були евакуйовані близько 3,5 тис місцевих жителів і туристів. Однак деякі з них вже почали повертатися в свої будинки і готелі.

Відео дня

Читайте такожВідразу два вулкани прокинулися на Камчатці

За інформацією влади виверження вулкана Вільярріка викликало танення покриваючого його льоду, що призвело до розливів кількох річок. Майже 200 людей опинилися відрізаними від зовнішнього світу в результаті руйнування двох мостів сильними потоками води. Директор національної геологічної служби Родріго Альварес закликав місцевих жителів і особливо туристів проявляти обережність і не наближатися до вулкану.

Довідка. Вулкан Вільярріка висотою 2847 метрів, розташований приблизно в 775 км на південь від столиці країни Сантьяго - один із двох найбільш активних в Південній Америці. Раніше він вивергався в 1964, 1971 і 2000 роках.