Яшин / Радио Свобода

Про це в ефірі програми "Право на владу" заявив ще один російський опозиціонер, соратник і друг Нємцова Ілля Яшин, передає ТСН.

"Путін є головним одержувачем вигоди від вбивства Бориса. Нємцов був найголовнішим, найяскравішим і найзмістовнішим критиком президента і його найближчого оточення", - заявив Яшин.

Читайте такожПомічниця Нємцова оприлюднила в ЗМІ його записку про десантників РФ на Донбасі

Відео дня

За його словами, Путін як мінімум несе політичну відповідальність за смерть Нємцова, тому що саме російський президент несе відповідальність за ту атмосферу ненависті щодо опозиції, яку він називав "націонал-зрадниками", "п'ятою колоною", "ворогами Росії".

"Врешті-решт, саме ця ненависть матеріалізувалася в кулі, які вбили мого друга Бориса Нємцова. Володимир Путін має бути як мінімум допитаний слідчими, хоча я прекрасно розумію, що поки влада не зміниться, навряд чи це відбудеться", - сказав Яшин.

Також у соратника Нємцова викликає подив версії вбивства від Слідчого комітету РФ, які бачать в злочині "побутовий грунт" або "український слід".

"Коментарі Слідчого комітету по суті зводяться до політичних спекуляцій з приводу особистого життя Нємцова, якась нісенітниця про український слід. Основні версії, які лежать на поверхні - доповідь Нємцова про Україну, його критика на адресу високопоставлених чиновників. Наскільки я розумію, ці версії навіть не розглядаються", - сказав політик.