REUTERS

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив стурбованість через повідомлення про нові бої на Донбасі, повідомляє в неділю, 29 березня, інформагентство dpa.

"Ми повинні уважно стежити за тим, щоб реалізація мінських домовленостей не здійснювалася з перебоями", - попередив Штайнмаєр, передає DW.de.

За його словами, усі відкриті питання мають швидко вирішуватися у рамках контактної групи, в іншому випадку буде майже неможливо уникнути нової воєнної ескалації конфлікту. Політик також закликав проросійських бойовиків та українську армію негайно припинити обстріли.

Відео дня

Читайте такожБойовики продовжують обстріли позицій українських військових на Донбасі - штаб АТО

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) повідомила про загострення конфлікту. Згідно з останнім звітом ОБСЄ, спостерігачі зафіксували ескалацію бойових дій в селищі Широкиному у п’ятницю, 27 березня. Обстріл почався через кілька годин після візиту спостерігачів до командного пункту бойовиків, який знаходиться в цьому населеному пункті. За інформацією спостерігачів, по селищу було випущено понад 225 мінометних снарядів в період з 14:40 по 17:15. За оцінками місії, снаряди були випущені з позиції Збройних сил України, розташованої в населеному пункті Бердянському. 20 снарядів бойовики вистрілили у відповідь, зазначається у звіті, опублікованому на сайті організації.

ОБСЄ також вказує на випадки перешкоджання роботі місії з боку проросійських сепаратистів на Донбасі. На шляху до Новоазовська спостерігачів зупинили та погрожували застосувати зброю, а в Широкиному стріляли у повітря та змусили представників місії залишити блокпост бойовиків, зазначається в документі. Нагадаємо, що вчора Київ звинуватив бойовиків у поновленні атак із "Градів", а ті, своєю чергою, звинуватили у порушенні режиму припинення вогню українських військовослужбовців.