REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це генсек сказав сьогодні у Брюсселі на засіданні Комітету із закордонних питань та підкомітету з питань безпеки та оборони Європейського парламенту.

"Я думаю, що мета Росії – відновити систему сфер впливу. Для нас це неприйнятно. Кожна нація є суверенною, і ми повинні поважати кордони та територіальну цілісність кожної нації”, - сказав генсек НАТО.

Столтенберг наголосив, що дії Росії стосуються не лише України.

Відео дня

"Ми бачимо, що Росія відповідальна за агресивні дії, і це стосується не лише України. Росія розмістила свої війська у Молдові, вони застосували силу у Грузії, анексували Крим та підтримують сепаратистів, дестабілізуючи схід України. Ми бачимо, що агресія проти України – це частина загальної політики РФ, і це дає підстави для ще більшого занепокоєння”, - пояснив він.

Читайте такожУ НАТО констатують, що бойовики намагаються захопити більше території на сході України

За словами генсека, саме тому альянс докладає зусиль, щоб пристосувати свої сили до нової ситуації.

"Я вже говорив, що ми подвоїли розміри наших Сил реагування і підвищуємо їх готовність. Ми все це робимо для того, щоб у цих нових умовах могли продовжувати те, що НАТО робить десятиріччями, – захищати та оберігати всіх союзників від будь-яких загроз”, - наголосив Столтенберг.

Говорячи про інформаційну війну, яку проводить Росія, він висловив переконання, що західні країни не повинні відповідати пропагандою на пропаганду.

"Ми повинні говорити правду, тому що правда перемагає пропаганду”, - наголосив генсек альянсу.

Раніше Столтенберг заявив, що Росія не має права вето на членство України в НАТО.