Ілюстрація REUTERS

На Канарських островах фіксується масштабне загоряння лісових масивів, зараз горить понад 900 га лісів.

Читайте такожДеякі види тварин можуть зникнути: експерт вказала на загрози від масштабних пожеж у Сибіру

Як повідомляє Інформ-UA, на цей момент Гран-Канарія (один з Канарських островів, який розташований поблизу північно-західного узбережжя Африки) вражена полум'ям, а з популярної туристичної зони терміново евакуюють як місцевих жителів, так і гостей.

Пожежні служби заявляють про те, що вони перевантажені. Зараз на допомогу до пожежних відправили військових, які мають намір допомогти вгамувати полум'я.

Повідомляється, що пожежа на Гран-Канарія з новою силою спалахнула сьогодні, 11 серпня, і рятувальники встановили, що горить понад 900 гектарів лісових масивів. Попередньо відомо, що в інциденті підозрюється 55-річний чоловік, з вини якого і спалахнув ліс. Поки що немає відомостей про те, чи випадкова ця подія (через необережне поводження з вогнем), чи ж це був навмисний підпал.

«Минулої доби рівень небезпеки було знижено до другого рівня, оскільки здавалося, що ситуація налагоджується і взята під контроль, і полум'я скоро буде погашено. Але сьогодні стало очевидно, що реальність у рази суворіша, адже пожежа стала набагато сильнішою - на її гасіння було скликано додатково військові (повітряні сили)», - зазначає видання.

Як повідомляв УНІАН, у Сибіру продовжують горіти ліси: вогнем охоплено понад 1 млн га. Було проведено масову евакуацію людей з огляду на підвищений рівень небезпеки.