Туск розкритикував пропозицію Джонсона щодо Brexit / фото: Pixabay

Президент Європейської Ради Дональд Туск відреагував на листа прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, в якому той запропонував зміняти умови виходу країни зі складу Європейського Союзу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожБританські багатії все більше цікавляться громадянствами інших країн

Відео дня

Сьогодні, 20 серпня, Туск відповів на звернення і став на захист пункту нинішньої угоди про вихід Сполученого Королівства зі складу ЄС - так званий Brexit - про збереження режиму вільної торгівлі між Ірландією та Північної Ірландією.

Глава Європейської Ради, зокрема, вказав на те, що положення про так званий "запасний варіант" backstop, котре Джонсон запропонував викреслити, - гарантія того, що на острові не виникне жорсткий кордон.

"Ті, хто відхиляють backstop, не пропонуючи жодної реальної альтернативи, підтримують зведення кордону (між Ірландією та Північною Ірландією - УНІАН). Навіть якщо вони й не визнають цього", - зазначив Туск.

Як повідомляв УНІАН, Борис Джонсон вважає, що Велика Британія може відмовитись від умови, за якою Північна Ірландія залишиться в складі єдиного ринку та митного союзу ЄС на час перехідного періоду Brexit.