Джонсон і Трюдо обговорили повернення Росії в G7 / pm.gc.ca

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо вважають, що Росію не слід повертати до складу «Великої сімки», поки Москва не припинить агресію проти України.

Читайте такожТуск на саміті "Великої сімки" спробує переконати лідерів G7 запросити на наступну зустріч Зеленського

Як повідомляється на сайті прем'єра Канади, Трюдо і Джонсон зустрілися на полях саміту G7 у французькому місті Біарріц.

Відео дня

Лідери країн обмінялися думками щодо низки тем. Зокрема – щодо питань міжнародної політики. Крім ситуації в Україні, Джонсон і Трюдо обговорили ситуацію у Венесуелі, Гонконзі, в Перській затоці і в спірному регіоні Кашмір на Півночі півострова Індостан.

Джонсон також подякував Канаді за її підтримку у засудженні отруєння в Солсбері.

Як повідомляв УНІАН, 9 червня 2018 року на саміті лідерів країн "Великої сімки" Трамп наполягав, що для світу було б краще, якщо б Росії дозволили повернутися до складу групи країн «Великої сімки» (США, Великобританія, Канада, Франція, Італія, Німеччина та Японія).

20 серпня 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що підтримав би повернення Росії до складу G8. Формат "Великої вісімки" в 2014 році був трансформований у "Велику сімку" через окупацію Росією Криму та дестабілізацію ситуації на Донбасі.

Президент Європейської ради Дональд Туск заявляє, що причини виключення Росії з групи країн "Великої вісімки" (G8) в 2014 році зберігають свою актуальність.