Ночные волки / obitel-minsk.by

У Білорусі виступили проти мотопробігу "Нічних вовків" на честь 70-річчя перемоги у Другій світовій війні і підготували петицію. Її підписали вже 540 чоловік, повідомляє Радіо Свобода.

У її заголовку є слова "Ні війні!". У тексті, зокрема, йдеться: "Окупація Криму, війна на Донбасі... кров тисяч убитих і поранених українців в тому числі і на вашій совісті. Ви несете загрозу миру, загрозу нашій Білорусі, ви несете війну. Ми говоримо: "Ні-війні! Ні "Нічним вовкам" у Білорусі!". Автори петиції таким чином звертають увагу на те, що деякі члени "Нічних вовків" воюють на боці бойовиків на Донбасі.

Читайте такожГлава МЗС Чехії назвав провокацією мотопробіг російських "Нічних вовків"

Відео дня

"Нічні вовки" тісно співпрацюють з російською владою упродовж тривалого часу. Олександр Залдостанов був довіреною особою Володимира Путіна під час президентських виборів, а в 2013 році отримав орден Пошани за патріотизм.

Проти лідера клубу байкерів після анексії Криму Канада і Сполучені Штати ввели санкції, які обґрунтовані тим, що байкери допомагали вивезти з Криму членів уряду України, що втекли разом з Віктором Януковичем, брали участь у захопленні штабу Військово-морських сил України в Севастополі та інших державних об'єктів під час анексії Криму. Європейський союз поки що не вносив імена членів клубу "Нічні вовки" в свої санкційні списки.