REUTERS

Не менш 6,6 млн жителів Непалу постраждали від землетрусу магнітудою 7,9, який стався 25 квітня.

Про це повідомляється в оприлюдненій у неділю заяві Групи ООН з оцінки та координації реагування на надзвичайні ситуації (UNDAC) в Непалі, передає ТАСС.

"Ми готові надати допомогу уряду Непалу в цій страшній трагедії. Всі наші зусилля будуть спрямовані на допомогу тим, хто потребує підтримки", - наводяться в документі слова постійного представника UNDAC Джеймі Макголдрика за підсумками його зустрічі з членами уряду Непалу.

Відео дня

Читайте такожВлада Непалу оголосила надзвичайний стан і просить про допомогу

За його словами, рятувальні роботи можуть бути ускладнені наближенням мусонів. На даний час дуже важливо працювати "швидко та ефективно", щоб не допустити нових жертв, підкреслив Макголдрік.

Як повідомило в неділю агентство France-Presse, жертвами землетрусу стали понад 2 тис. осіб.

Нагадаємо, в суботу об 11:56 за місцевим часом в Непалі стався руйнівний землетрус магнітудою 7,9. За ним послідував ряд підземних поштовхів, найпотужніший з яких магнітудою 6,6 був зареєстрований о 12:30. За останніми даними, число постраждалих в результаті землетрусу становить 4,718 тис осіб. Поштовхи відчувалися також і в ряді районів Індії, в тому числі, у столиці і східних та північно-східних штатах.