Фото из семейного альбома Федотовых

Про подію стало відомо лише 5 травня завдяки місцевим журналістам. Районна влада та дирекція школи не хотіли розголосу, повідомляє Новая газета

28 квітня в адміністрації селища Важини ветеранам війни вручали медалі "70 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.". Прийшов за заслуженою нагородою і Анатолій Федотов. Близько п'ятої години вечора після нагородження він повертався додому. За словами самого Анатолія Васильовича, його наздогнали троє другокласників, почали ображати і кидатися камінням.

Чоловік погано ходить, оскільки два роки тому переніс важку операцію на нозі, до того ж майже не чує, тому втекти від хлопців він не міг.

Відео дня

"Так і гнали вони його, обсипаючи лайкою і камінням, метрів триста. Сховався від хуліганів батько в сараї. Мати з балкона гримнула на пацанів. У відповідь один з них зняв штани і показав їй голу дупу", - розповідає донька Анатолія Федотова Тетяна.

Читайте такожУ Свердловській області до Дня Перемоги встановили білборд із фашистами (фото)

Голова Важин Юрій Кощеєв сказав, що хлопчики, напевно, не бачили медалі на ветерані, оскільки він йшов у куртці.

"Від цього вчинок, звичайно, не менш огидний. Але ЗМІ теж винні. Чому такий ажіотаж лише навколо 70-річчя? А протягом року газети не розповідають про війну! Не можна за пару місяців втовкмачити у голови повагу до ветеранів...", - сказав Кощеєв.

Директор Важинської школи Ольга Москвіна від спілкування з журналістами відмовляється під приводом "сильного розладу". Педагоги навчального закладу проступок дітей пояснюють тим, що вони "важкі". Один з другокласників — "гроза" не тільки школи, але і всього селища. Росте в неблагополучній сім'ї, що стоїть на обліку. Його мати поховала вже трьох дітей.

4 травня голова селища Юрій Кощеєв і дільничний відвідали Анатолія Федотова і принесли йому свої вибачення. Старий сказав, що зла не тримає, пробачив би і школярів, якби вони вибачилися перед ним. А також хотів би розповісти дітям про війну та концтабори.

5 травня прокуратура Ленінградської області повідомила, що за фактом побиття Анатолія Федотова розпочата перевірка. Буде перевірена діяльність підрозділу у справах неповнолітніх, виконання педагогами Важинської освітньої школи своїх обов'язків по вихованню учнів, а також виконання своїх обов'язків батьками другокласників.