Сенат парламенту Болівії підтримав законопроект одноголосно / REUTERS

Обидві палати болівійського парламенту в суботу, 23 січня, схвалили законопроект, що відкриває шлях до нових президентських виборів в країні.

Мова йде про законопроект "Про виключний і перехідний режим для проведення загальних виборів".

Спочатку відповідне рішення ухвалив Сенат парламенту Болівії. Як йдеться в повідомленні прес-служби в Twitter, документ прийнятий одноголосно, після чого він був направлений в нижню палату.

Відео дня

Після цього Палата депутатів Болівії також підтримала запропонований документ. "Пленум Палати депутатів в цілому і одноголосно приймає законопроект "Про виключний і перехідному режимі проведення загальних виборів", - йдеться в повідомленні нижньої палати парламенту в Twitter.

The Wall Street Journal з посиланням на текст документа зазначає, що законопроект не дає можливості Ево Моралесу, який достроково пішов у відставку з поста президента на тлі протестів і під тиском армії, знову брати участь у виборах. Зокрема, законопроект забороняє участь у виборах кандидатам, які вже були в посаді два терміни поспіль.

Читайте такожПротести у Болівії забрали життя вже 23 людей – ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, Ево Моралес залишив посаду президента Болівії 10 листопада на тлі масових протестів проти його спірного переобрання і під тиском військових.

Після президентських виборів 20 жовтня Жанін Аньєс, яка займала тоді посаду другого заступника голови Палати сенаторів, проголосила себе тимчасовим президентом. Конституційний суд Болівії схвалив її дії.

Ево Моралес і його партія назвали те, що трапилося, путчем. Мексика надала політичний притулок Моралесу.

20 жовтня в Болівії відбулися вибори глави держави, які виграв Ево Моралес. Після підрахунку голосів у країні спалахнули масштабні протести. Ще задовго до виборів серед болівійців поступово зростали протестні настрої через, як вони вважають, неефективні зусилля влади у боротьбі з лісовими пожежами в Амазонії.