REUTERS

Мотоклуб «Нічні вовки» подав позов проти прикордонної служби Польщі за відмову пустити в країну деяких учасників мотопробігу Москва — Берлін. Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Польське агентство друку.

«Нічні вовки» вимагають визнати дії служби незаконними, анулювати  у паспортах печатки про заборону в'їзду, відновити візи, а також компенсувати витрати.

Читайте такожУлюблений байкер Путіна пояснив, за що "Нічні вовки" отримали мільйони від Кремля

Відео дня

«Якщо Варшавський суд не задовольнить позов, то ми подамо апеляцію. Якщо і це не спрацює, тоді ми звернемося у Європейський суд з прав людини у Страсбурзі», — заявив представник клубу Сергій Ухтинський.

За його словами, не всі мотоциклісти прямували в Берлін, серед них були і ті, хто їхав до Чехії на чемпіонат світу з хокею. «У них були оплачені готелі, куплені квитки на матчі. Ще кілька людей збиралися в Італію та Іспанію. Вони теж зазнали фінансових втрат», — уточнив Ухтинський, додавши, що «Нічні вовки» також вимагали компенсувати моральну шкоду.

Нагадаємо, про своє рішення звернутися до Варшавського суду «Нічні вовки» оголосили 18 травня. Вони повідомили, що підготували необхідні документи і передали їх адвокатам. Як зазначив представник мотоклубу, польська влада пояснила відмову у в'їзді загрозою для Євросоюзу.

Як повідомляв УНІАН, також слідом за владою Польщі, уряд Німеччини попередив про заборону в'їзду в країну членам байкерського клубу "Нічні вовки".

В заяві вказується на можливі загрози для суспільної безпеки і порядку в Німеччині". А якщо існує припущення щодо таких загроз, "ми маємо право і обов'язок вжити всіх необхідних засобів, щоб адекватно протистояти цим ризикам".

До таких засобів представники міністерств віднесли "перешкоджання іноземцям у в'їзді до Німеччини, а також "адекватні поліцейські сили в Німеччині". Зокрема, наголошується в заяві, візи, отримані шляхом надання неправдивих даних, будуть анульовані.

Читайте також"Нічні вовки" пояснили, яким чином потрапили на територію ЄС

Довідка УНІАН. "Нічні вовки" відкрито підтримують політику Володимира Путіна. Президент Росії навіть отримав від них на пам'ять шкіряну куртку з емблемами клубу і в 2009 році проїхав на чолі колони мотоциклістів в Новоросійську.

Залдостанов на прізвисько "Хірург", вважається приятелем Путіна, і багато разів організовував зустрічі президента з байкерами.

Під час анексії Криму "Нічні вовки" з'явилися на півострові з російськими прапорами. Так звані байкери патрулювали дороги і охороняли зайняті "зеленими чоловічками" будівлі. У пропагандистському фільмі "Крим. Шлях на батьківщину", показаному в першу річницю анексії Криму, повідомлялося також, що "Нічні вовки" викрали і утримували одного з українських військових командирів.