Нарышкин

Спікер Держдуми і голова делегації Сергій Наришкін пояснив, що причиною бойкоту стала відмова влади Фінляндії впустити в країну кількох представників російської сторони, в тому числі і його самого, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

При цьому спікер Держдуми пообіцяв продовжити роботу в асамблеї і взяти участь у її наступній сесії, яка відбудеться в Улан-Баторі. "Я впевнений, що влада Монголії у повному обсязі виконає свої зобов'язання", - сказав Наришкін.

Відео дня

Ситуацію також прокоментував прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков. У розмові з журналістами він зазначив, що російська сторона вважає таку відмову неприйнятною.

Читайте такожФінляндія не погодилася видати спікеру Держдуми дозвіл на в'їзд до ЄС

"Безумовно, вважаємо обурливим, тому що голова палати Федеральних Зборів мав намір взяти участь у заходах не за лінією двосторонніх відносин, а в міжнародних заходах", – сказав він.

Раніше УНІАН повідомляв, що Фінляндія прийняла рішення не видавати спікеру Державної думи РФ Сергію Наришкіну дозвіл на в'їзд в країну для участі в сесії Парламентської асамблеї (ПА) Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка відбудеться 5-9 липня.

Це рішення пояснили тим, що він перебуває у списку санкцій ЄС.