Вильнюс / delfi.lt

Про це повідомляє литовське видання Delfi.lt з посиланням на заяву посла Російської Федерації в Литві Олександра Удальцова.

Коментуючи пропозицію мера Вільнюса Ремігіюса Шімашюса, він зауважив, що жодних звернень до мера Вільнюса не направляв, а передавши листа з пропозицією викупити радянські скульптури, хотів "насамперед показати великий суспільний резонанс у російському суспільстві, викликаний діями влади Вільнюса".

Удальцов назвав абсурдною ідею обміну вказаних скульптур на історичні цінності і документи Литви, які перебувають у Росії.

Відео дня

"Вони створені безпосередньо в Литві, їхніми авторами є видатні литовські скульптори, в т. ч. Микенас, Пундзюс, Вайвада. Більше того, вони включені до Реєстра культурних цінностей Литви. Я не має жодних сумнівів стосовно того, що художні композиції, зняті з Зеленого моста у Вільнюсі, мають залишитися в Литві", - додав він.

Читайте такожСаакашвілі наголосив, що декомунізація України має проходити зі всебічними реформами

Як повідомляв УНІАН, 29 липня мер Вільнюса Ремігіюс Шимашюс підтвердив, що отримав прохання як мера міста Совєтська Миколи Воищева, так і посла РФ в Литві Олександра Удальцова передати скульптури з Зеленого моста Росії.