Суэцкий канал / rbc.ua

На марці зображено старе і нове русло водної артерії, по якому одночасно, в напрямку на південь і північ, рухаються два вантажні кораблі, повідомляють РИА Новости.

Між новим і старим руслами на марці зображено символ стародавнього Єгипту - Анх, який названий "ключем життя" або "ключем Нілу". Також на ній зображені Великі піраміди Гізи.

Урочисте відкриття нового 72-кілометрового русла Суецького каналу відбудеться 6 серпня за участю президента Єгипту Абдель Фаттаха ас-Сісі та іноземних делегацій. Очікується, що два кораблі пройдуть по двох руслах каналу, ознаменувавши старт навігації цією оновленою і розширеною водною артерією.

Відео дня

Новий Суецький канал буде включати величезний обслуговуючий комплекс, а також кілька промислових зон. Очікується, що доходи Єгипту від експлуатації оновленого каналу зростуть з 5,3 мільярда доларів у 2015 році до 13,2 мільярда до 2023 року.

Читайте такожТерористи хочуть знищити піраміди і Сфінкса в Єгипті, тому що це їх "релігійний обов'язок"

Про початок амбітного проекту було оголошено в серпні минулого року. Спочатку планувалося завершити роботи за три роки, однак згодом терміни скоротили до 12 місяців.