REUTERS

Уряд РФ має проводити відповідальну економічну політику, відповідну наявним можливостям, і у поточній складній ситуації бюджет на 2016 рік має бути реалістичним - треба заощаджувати гроші "по всіх фронтах", заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, передають РИА Новости.

На нараді з економічного розвитку він зазначив, що в даний час йдуть експертні дискусії на тему, чи намацала російська економіка "дно", чи повертається вона до зростання або цього процесу не спостерігається.

Читайте такожЛагард: Україна здивувала світ швидкістю реформ, її економіка стає сильнішою

Відео дня

"Але завдання, в будь-якому випадку, для уряда полягає в тому, щоб проводити відповідальну економічну політику, відповідну тим економічним можливостям, які ми зараз маємо", - заявив Медведєв.

"Зверстати необхідно реалістичний бюджет на наступний рік, як ми і домовлялися. Підвищити максимально ефективність бюджетних витрат. Гроші економити, робити це, що називається, "по всіх фронтах", - зазначив глава уряду, додавши, що при цьому за можливостю треба продовжувати реалізацію соціальних програм, "зберегти все основне, що було досягнуто останніми роками".