REUTERS

Згідно із новим планом Європейської комісії (ЄК), загалом країна повинна надати тимчасовий притулок 11,5 тис. мігрантам, передає Польське радіо. Свій план Єврокомісія представить завтра у Страсбурзі. Він передбачає прийняття додаткових 120 тис. мігрантів, тобто разом із травневими пропозиціями комісія жадає, аби до країн-членів Євросоюзу прибуло загалом 160 тис. людей.

Читайте такожДанія робить жорсткішими правила отримання притулку, щоб зупинити потік мігрантів

Мігранти будуть змушені залишитися в країні, яка буде їм визначена і в якій вони будуть зареєстровані. Проект комісії передбачає також створення сталої системи прийому мігрантів на випадок кризових ситуацій. Країна також може бути виключена із цієї системи, якщо вона внесе кошти в спеціальний фонд. Польща виступає проти примусового розподілу мігрантів серед країн ЄС.

Відео дня

Між тим, ЄК виділила 9 млн євро екстренного фінансування Угорщині та Австрії для подолання міграційної кризи. Про це йдеться в офіційному повідомленні, передає "ЄвроПравда". Кошти виділені з Фонду притулку, міграції та інтеграції.

Зокрема 7 вересня Австрія отримала 5 млн євро у відповідь на запит про додаткове фінансування, поданий в кінці липня. Очікується, що кошти будуть витрачені на прийняття 1270 новоприбулих шукачів притулку, а також збільшення адміністративного потенціалу, щоб впоратися зі зростанням клопотань про надання притулку.

8 вересня Єврокомісія виділила 4 млн євро Угорщині у відповідь на запит про фінансування, поданий в середині серпня. Кошти будуть витрачені на покращення інфраструктури існуючих прийомних центрів, а також закупівлю додаткового обладнання та матеріалів.