REUTERS

Голова єгипетського міністерства, відповідального за збереження давніх пам'яток, Мамдух аль-Даматі зазначив, що на час реконструкції мумію фараона перенесуть в одну з бічних споруд гробниці. Як довго триватимуть реставраційні роботи, невідомо, передає Lenta.ru з посиланням на News24.

Читайте такожДві гробниці біля підніжжя єгипетських пірамід відкрилися після реставрації

У січні цього року повідомлялося, що співробітники Каїрського єгипетського музею випадково відламали бороду від маски фараона Тутанхамона. Щоб приховати пошкодження, вони приклеїли бороду з допомогою епоксидного клею. Пізніше німецький реставратор Крістіан Екман уточнив, що серйозність ушкодження була перебільшена.

Відео дня

Тутанхамон (Тутанхатон) - фараон Стародавнього Єгипту з XVIII династії Нового царства, що правив приблизно в 1332-1323 роках до нашої ери. Його гробниця - єдина, практично не розграбована і дійшла до вчених. Її виявили у 1922 році єгиптолог археолог Говард Картер і лорд Карнарвон. У гробниці збереглися численні прикраси, а також декорований бірюзою саркофаг з чистого золота з муміфікованим тілом фараона.