Сергей Клюев / Фото УНИАН

Європейський Союз попередньо погодив рішення продовжити санкції проти народного депутата України Серія Клюєва ще на півроку, до 6 березня 2016 року.

Про таке рішення, яке було ухвалено у четвер в рамках засідання Комітету постійних представників країн ЄС (COREPER), повідомило власному кореспонденту УНІАН джерело в Раді ЄС.

«COREPER сьогодні в принципі погодився продовжити обмежувальні заходи до 6 березня 2016 року. Також мають бути оновлені причини, пов'язані з цією людиною (чому саме вона перебуває у списку). Це рішення ще має бути ухвалено Радою і опубліковано в Офіційному журналі», - зазначив співрозмовник агентства.

Відео дня

Читайте такожБільша частина слухань скарг Клюєва на ЄС за санкції відбулася в закритому режимі (фото)

Разом з тим, дата, коли саме Рада ухвалить таке рішення, йому не відома.

Як повідомляв УНІАН, ЄС 5 березня 2014 року заморозив активи 18 українських громадян, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів та причетності до порушень прав людини в Україні.

5 березня 2015 року Євросоюз продовжив на рік санкції проти 14 екс-чиновників часів президента Віктора Януковича, до 6 червня – для чотирьох - Олени Лукаш, сина екс-президента Віктора Януковича, Сергія Клюєва та Дмитра Табачника. Потім для Клюєва санкції були продовжені до 6 жовтня, а для інших трьох – до березня 2016 року.