REUTERS

Такі дані Центрвиборчком Киргизстану наводить після підрахунку 90% бюлетенів, повідомляє Радіо Свобода.

Опозиційна партія «Республіка – Ата-Журт» стає другою, маючи 20% голосів. Усього семивідсотковий виборчий бар’єр подолали шість партій.

Парламент Киргизстану складається зі 120 депутатів.

Відео дня

За даними ЦВК, 4 жовтня проголосували близько 60% зареєстрованих виборців.

Упродовж дня фіксувалися випадки технічних проблем, лунали звинувачення в шахрайстві. Киргизька служба Радіо Свобода («Радіо Азаттик») повідомляла про довгі черги на деяких виборчих дільницях, багато виборців казали про дво- або й тригодинне очікування, щоб отримати можливість проголосувати. 

Читайте такожУ Киргизстані курс нацвалюти впав до мінімуму за всю історію республіки

На виборах у Киргизстані вперше в Центральній Азії використовувалися біометричні картки для ідентифікації кожного виборця в спробі зупинити можливі фальсифікації. Віце-прем’єр Таїрбек Сарпашев заявив 4 жовтня, що від 3 до 5% виборців мали «технічні проблеми з біометричною системою голосування».

Міністерство внутрішніх справ заявило, що отримало деякі скарги на партії, які намагалися купити голоси. Водночас місцеві спостерігачі відзначили, що не отримували повідомлень про «дуже серйозні порушення».

Читайте такожКиргизстан розриває угоду про кооперацію зі США - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, у Киргизстані, де 4 жовтня відбуваються парламентські вибори, о 20:00 за місцевим часом закрилися дільниці для голосування. Після завершення голосування прем’єр-міністр Киргизстану Темір Сарієв заявив, що проголосувала більш як половина від кількості виборців у списках.