REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це генсек сказав сьогодні у Брюсселі по завершенню засідання Північноатлантичного альянсу на рівні міністрів оборони.

"Те, що ми робимо – це відповідь на дії, які ми бачили від Росії в Україні, Криму, а також в Грузії, коли вона окупувала частину грузинської території, і це – частина шаблону (її поведінки). Серед союзників існує повне погодження, що НАТО повинно реагувати", - заявив Столтенберг.

Саме тому, наголосив він, НАТО збільшує здатності Сил реагування НАТО та збільшує свою присутність на сході Європи "ротаційними підрозділами та збільшенням оборонних можливостей Балтійських держав".

Відео дня

Читайте такожНАТО готове розгорнути в разі необхідності свої сили на Півдні, у тому числі в Туреччині - Столтенберг

"Сьогодні було повідомлення, що декілька країн, особливо Балтійські, збільшують оборонні витрати. Я думаю, що це – частина солідарності в НАТО, що ми, Велика Британія, США та інші, працюють з ними, тренують їх, допомагають збільшити їх власні можливості захищати себе самих. Все, що НАТО робить, – це для захисту, є пропорційним та повністю відповідає нашим міжнародним зобов’язанням. НАТО повинно реагувати, коли ми бачимо, що Росія поводиться так, як вона поводила себе останнім часом", - аргументував таку позицію генсек Альянсу.

Нагадаємо, міністри оборони країн - членів НАТО вирішили створити штабні осередки альянсу в Угорщині та Словаччині.