wikimedia.org

На аукціоні в британському Уїлтширі фотографія айсберга, який, імовірно, став причиною загибелі "Титаніка", пішла з молотка за 21 тисячу фунтів стерлінгів (32,3 тисячі доларів), повідомляє Lenta.ru.

"Організатори торгів повідомили, що знімок було зроблено за кілька годин після зіткнення британського лайнера з крижаною брилою головним стюардом судна "Принц Адальберт", що проходив повз", - говориться в повідомленні.

Наголошується, що також на уїлтширском аукціоні за 15 тисяч фунтів стерлінгів (близько 23,1 тисячі доларів) продали бісквітне печиво з сухого пайка з рятувальної шлюпки "Титаніка", а за 130 тисяч фунтів стерлінгів (200 тисяч доларів) - срібний кубок - подарунок вцілілої пасажирки Маргарет Браун капітану пароплава "Карпатія", який прийшов на допомогу.

Відео дня

2 жовтня 2015 року на інтернет-аукціоні Lion Heart Autograph було продано меню останнього обіду для першого класу на пароплаві "Титанік". Вартість лота склала 88 тисяч доларів.

У квітні поточного року був виставлений на продаж шезлонг з пасажирського корабля "Титанік". Лот пішов з молотка за 100,3 тисячі фунтів стерлінгів (близько 154 тисяч доларів).

У січні на бостонському аукціоні було продано лист однієї з пасажирок "Титаніка", яка врятувалася після катастрофи. Покупець запропонував за послання 11,9 тисячі доларів.

У 2013 році з молотка з молотка пішла скрипка, на якій керівник суднового оркестру грав пасажирам потопаючого "Титаніка". Інструмент було продано за 900 тисяч фунтів (1,390 мільйона доларів).

Читайте такожSotheby's виставив на торги сенсаційний блакитний діамант

"Титанік" - британський трансатлантичний пароплав. На момент споруди він був найбільшим судном у світі. У ніч на 15 квітня 1912 року, пропливаючи через Атлантичний океан, лайнер зіткнувся з айсбергом і затонув. Загинули майже півтори тисячі чоловік, в той час як врятувалися тільки близько 700. Корабельна аварія увійшла до числа найбільших в історії мореплавання. Офіційно причиною загибелі судна вважається зіткнення з айсбергом, проте різні дослідники та вчені досі висувають власні версії події.