REUTERS

За попередньою інформацією, в результаті обстрілу постраждав один палестинець.

За словами військових, це стало відповіддю на потрапляння палестинської ракети на територію Ізраїлю, передає Російська служба ВВС.

Читайте такожІзраїль завдав авіаударів по Сектору Гази

Відео дня

"Ракета була випущена із сектора Гази по півдню Ізраїлю і впала на відкритій місцевості", - пояснили в прес-службі, зазначивши, що в результаті ніхто не постраждав. За словами військових, це вже 18-е порушення перемир'я з боку ХАМАС з початку року.

Палестинські ЗМІ повідомляють, що метою бомбардувань ізраїльської авіації стали дві телекомунікаційні вишки, які використовуються рухом ХАМАС.

"Реальність, в якій цивільне населення постійно живе під загрозою ракет з Гази, нетерпима, є неприйнятною та повинна бути припинена. ХАМАС зобов'язаний виконати свої зобов'язання або нести відповідальність за наслідки", — заявив офіційний представник армії оборони Ізраїлю Пітер Лернер.

Перемир'я офіційно діє з серпня 2014 року, однак останнім часом в регіоні почастішали напади як на ізраїльтян, так і не палестинців. Зокрема, у жовтні цього року ізраїльський військовослужбовець убив чоловіка єврейського походження під час сутички в Єрусалимі. У той же час у центральній частині Ізраїлю були вбиті двоє палестинців, які напали на ізраїльтянина.

11 жовтня ізраїльські літаки завдали авіаудари по об'єктам ХАМАС в секторі Гази на тлі наростаючої напруженості.