REUTERS

Про це повідомляє "Дождь".

За словами Асада, «в політичному полі нічого не можна досягти до тих пір, поки терористи займають території Сирії», а після перемоги над ними «півтора роки або двох років буде достатньо для будь-якого переходу» - будь то прийняття нової конституції, проведення референдуму, виборів до парламенту або будь-яка інша процедура, президентського чи іншого рівня».

При цьому президент Сирії наголосив, що вважає терористами як угруповання «Ісламська держава», так і загони озброєної опозиції, які протистоять урядовим військам. «Це можна застосувати до будь-якої країни, не можна вважати опозицією тих, хто стріляє з кулеметів», - пояснив Асад.

Відео дня

Читайте такожУ США розповіли, чому Асад більше не повинен керувати Сирією

Він зазначив, що не вважає появу «Ісламської держави» наслідком помилок влади Сирії. На його думку, групування зародилася в Іраку і розвивалося «за підтримки Туреччини, Саудівської Аравії й Катару», а також країн Заходу, які «допомагали терористам різними шляхами».

Читайте такожУ Кремлі стверджують, що російських сухопутних військ на території Сирії немає

Сирійський лідер також зазначив, що «відчуває смуток» з приводу масового від'їзду сирійських біженців в Європу, однак пов'язує в першу чергу з діями «терористів» і західними санкціями. Щодо особистої відповідальності за лиха сирійців в ході громадянської війни Асад не дав чіткої відповіді.

Читайте такожГолова МЗС Німеччини заявив, що Асад більше не є вирішенням конфлікту в Сирії

Як повідомляв УНІАН, Іран і Росія підтримують режим президента Сирії Башара Асада. В кінці вересня Москва почала нанесення повітряних ударів в Сирії проти ісламістів, а також угруповань помірної опозиції.

Кремль заявляє, що урядові війська Сирії найбільш здатні протистояти угрупованню «Ісламська держава». А Вашингтон і його союзники звинувачують Асада в війні з власним народом.