REUTERS

Про це рішення прем'єр-міністр Девід Кемерон оголосить у парламенті в рамках доповіді про оборонний бюджет, передає BBC Україна.

Це означає, що до 2023 року на озброєння надійдуть 24 американських винищувачі-бомбардувальники F-35, які базуватимуться на двох нових авіаносцях.

За словами міністра фінансів Джорджа Осборна, це зробить британські авіаносні сили другими за потужністю в світі після США.

Відео дня

Раніше уряд пропонував розмістити тільки вісім таких літаків на авіаносцях "Королева Єлизавета" і "Принц Уельський", будівництво яких триває.

Читайте такожБританські винищувачі перехопили російські Ту-160 над Атлантичним океаном

У своєму виступі в понеділок прем'єр-міністр, як очікується, оголосить про плани закупівлі загального числа 138 літаків F-35 протягом тривалого періоду часу.

Буде оголошено також про закупівлю нових розвідувальних літаків, які замінять старі літаки марки Nimrod, зняті з озброєння в рамках перегляду оборонного бюджету в 2010 році.

Раніше Джордж Осборн зобов'язався виділяти не менше 2% британського ВВП на цілі оборони в період до 2020 року, чого вимагає НАТО.

Читайте такожУ Британії побоюються, що пороми можуть стати новою метою для ІД - ЗМІ

Це означає, що протягом наступних п'яти військовий бюджет Британії зростатиме темпами, що перевищують на 0,5% загальний показник інфляції.