REUTERS

Про це розповів начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ Сергій Рудський, передає Лента.ру.

За його словами, турецький літак нібито "не робив спроб зв'язатися або встановити візуальний контакт" з російським екіпажем. Також у Росії переконують, що влучення ракети в Су-24 сталося над територією Сирії.

скриншот видео/lenta.ru

Крім цього в ГШ РФ заявили, що турецький винищувач нібито порушив повітряний простір Сирії.

Відео дня

В даному контексті Рудської звинуватив Туреччину в нібито "грубому порушенні норм міжнародного права з найважчими наслідками і прямому порушенні Меморандуму про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів в Сирії, укладеного із США, і який поширюється на всі країни коаліції, включаючи Туреччину".

Читайте такожДії Туреччини щодо Су-24 викликали у Пєскова "жорстке обурення і розчарування"

Як повідомляв УНІАН, 24 листопада турецькі військові збили російський винищувач, що порушив повітряний простір країни.

Також турецькі військові опублікували заяву, згідно з якою перед тим, як російський літак Су-24 був збитий, його 10 разів попереджали про порушення повітряного простору.

Сирійські повстанці стверджують, що пілоти Су-24, які катапультувалися, були застрелені в повітрі, коли спускалися з парашутами. За їх словами, обидва пілоти були виявлені вже загиблими.

У свою чергу джерела в уряді Туреччини стверджують, що пілоти живі і знаходяться у сирійських повстанців, йде робота по їх звільненню.