колорадо клиника / REUTERS

Як передає BBC, "колорадський стрілок" при арешті кричав: "Ні - розчленуванню дітей!"

"Свідки підтвердили, що мотивом людини, якій буде пред'явлено звинувачення в трагічному і безглуздому акті насильства, було неприйняття законних і безпечних для здоров'я абортів", - заявила голова організації Planned Parenthood Вікі Коуерта.

Читайте такожУ Сімферополі невідомий розстріляв станцію "швидкої" допомоги: 3 медики загинули, ще 7 осіб постраждали

Відео дня

В результаті перестрілки між правоохоронцями та чоловіком, що проник в суботу зі зброєю в центр планування сім'ї в місті Колорадо-Спрінгс, загинули три людини, дев'ять були госпіталізовані з пораненнями. Зрештою, поліцейські переконали чоловіка здатися.

Влада повідомила інформацію про арештованого: це 57-річний Роберт Льюїс Діар, який проживав один у трейлері на власній ділянці землі поблизу містечка Хартсел в 105 км на захід від Колорадо-Спрінгс.

Йому належить також дерев'яний будиночок без зручностей в горах в 25 км на захід від Ешвіла (штат Північна Кароліна). Раніше він жив у Уолтерборо (штат Південна Кароліна).

Читайте такожВбивця, який влаштував стрілянину в американському коледжі, вчився в тому ж класі, який розстріляв

Діар раніше був заарештований в Південній і Північній Кароліні за дрібні правопорушення, включаючи два випадки жорстокого поводження з тваринами в 2002 році.

Сусід Діара у Північній Кароліні Джеймс Расселл розповів журналістам, що той був нетовариською людиною і уникав дивитися в очі співрозмовнику, при цьому ніколи не говорив з ним про релігію і ставлення до абортів.

Названо також ім'я загиблого поліцейського: це 44-річний Гарретт Суейзі, батько двох дітей, родом зі штату Массачусетс, у минулому учасник національних чемпіонатів з фігурного катання. Дані про двох інших жертв поки не оприлюднено.