REUTERS

Про це заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер на прес-конференції за підсумками саміту ЄС-Туреччина в Брюсселі, передає ТАСС.

"Візова лібералізація пов'язана з реадмісією. Якщо всі вимоги будуть виконані, вона буде досягнута восени 2016 року", - повідомив Юнкер.

Раніше стало відомо, що Туреччина і ЄС досягли угоди з питання мігрантів, додає Газета.ру.

Відео дня

Президент Франції Франсуа Олланд, залишаючи саміт ЄС - Туреччина, заявив, що Євросоюз виділятиме Туреччині 3 млрд євро в міру виконання зобов'язань з прийому біженців.

Читайте такожЄС може спіткати доля Римської імперії, якщо він не зміцнить свої кордони - прем'єр Нідерландів

«Наразі виділяються 3 млрд євро, ці суми буде виплачено в міру виконання Туреччиною зобов'язань щодо біженців», - сказав Олланд.

Також він наголосив, що співпраця з Туреччиною з питань політичного врегулювання в Сирії, боротьбі з терористами і з питань міграційної кризи є особливо важливою для Франції.

Читайте такожПрем'єр Туреччини: можливі нові інциденти, аналогічні знищення російського Су-24

«Правомірно очікувати, щоб Туреччина зробила зусилля з прийому біженців, щоб вони не їхали до Європи, а також захистила турецький кордон і так само закрила кордон між Туреччиною і Сирією. Правомірно, щоб Туреччина одержала від Європи допомогу для прийому біженців», - заявив він.

Раніше УНІАН повідомляв, що Росія вирішила скасувати безвізовий режим із Туреччиною з 1 січня 2016 року. Як заявив Лавров, безвізовий режим буде «призупинено». Як довго він не буде діяти, невідомо.