REUTERS

З початку 2015 року поліція Гельсінкі зареєструвала 14 зґвалтувань, скоєних іноземцями, в той час як за весь минулий рік ця цифра склала 9.

Читайте такожУ Фінляндії пройшли акції протесту проти прийому біженців

Відео дня

Про це повідомив заступник начальника поліції Гельсінкі Ілкка Коскімякі, передає місцеве видання yle.fi.

На разі в Гельсінкі розслідується три зґвалтування, в яких підозрюють прохачів притулку. Всі підозрювані перебувають під вартою.

За даними поліції, в Гельсінкі відбувається в рік близько 300 сексуальних злочинів, багато з яких здійснюються одними і тими ж людьми. За інформацією поліції, у 20-30 % всіх сексуальних злочинів винні іноземці.

"За короткий час у так званих "вуличних зґвалтуваннях" відзначається явний пік", - говорить Ілкка Коскімякі.

Зґвалтування, вчинені іноземцями, відбувалися, в основному, в районах, прилеглих до головній залізничній гілці. Зараз поліція спільно з компанією VR обмірковує різні можливості підвищити безпеку в цих районах.

Вчинені іноземцями зґвалтування стали широко обговорюватися у фінському суспільстві після резонансного випадку в Кемпелі, де прохача притулку підозрюють у злочині проти 14-річної школярки. Також відомо про кілька аналогічних випадків в інших частинах країни, зокрема, в Райсио.

У минулу п'ятницю повідомлялося, що поліція розслідує близько десятка випадків зґвалтувань, в яких підозрюються прохачі притулку.