Википедия

Про це повідомляє газета "Взгляд".

Це сталося в «зоні конфлікту», міноборони Грузії не уточнює, де саме, але, ймовірно, в Південній Осетії.

«Через кілька хвилин російський військовий вертоліт покинув повітряний простір, повернувшись за «лінію окупації», – відзначили в грузинському військовому відомстві.

Відео дня

Як повідомляла газета, МЗС Грузії у своїй заяві 10 грудня закликав Росію «у відповідь на неодноразово зафіксовані взяті Грузією в односторонньому порядку зобов'язання незастосування сили теж взяти на себе аналогічні юридичні зобов'язання».

Так зовнішньополітичне відомство прокоментувало завершився напередодні чергового раунду Женевських дискусій з безпеки на Кавказі, проведених після війни 2008-го.

Читайте такожМінприроди Грузії оголосило причину повені в Тбілісі (відео)

Тбілісі стурбований «мілітаризацією» Абхазії і Південної Осетії, «постійними військовими навчаннями і фактами порушення Російською Федерацією повітряного простору, контрольованого грузинською владою».

Читайте такожУ Туреччині хочуть завести кримінальну справу проти Путіна

Також Тбілісі, як заявило міністерство закордонних справ, звертає увагу на плани створення Росією і Абхазією Об'єднаної угруповання військ, що, на думку Грузії, «ще раз підтверджує необхідність створення міжнародних механізмів безпеки на «окупованих територіях» і гарантії незастосування сили».

Наступний раунд в Женеві, де посередниками виступають Росія, США, ООН, ЄС і ОБСЄ, відбудеться 22-23 березня 2016 року.